Slapen tijdens werktijd, en dan niet een powernap om daarna weer heel productief aan de slag te kunnen gaan, maar nietsdoen om het nietsdoen. In haar nieuwste boek De Grote Weigering haalt Donner het tukje aan als kleine interventie om zand in de kapitalistische machine te strooien: "Er zijn vele manieren om je te verzetten tegen het systeem. Je kunt gaan demonstreren, de politiek ingaan, maar mijn favoriete methode is de ondermijning. Dat is tegen de ideologie van het kapitalisme ingaan, tegen het idee dat je altijd productief moet zijn, efficiënt, jezelf moet verbeteren. De ondermijning van dat systeem is tukjes doen, relaxen, luieren, je niet aan afspraken houden. Waardoor de dingen even gaan haperen."
Het idee van rust als verzet werd geïntroduceerd door Tricia Hersey, oprichter van The Nap Ministery en schrijver van REST IS RESISTANCE: A MANIFESTO, dat eind dit jaar zal verschijnen. "Zij verbindt het aan de geschiedenis van zwarte mensen in Amerika en ook aan kapitalisme, wat een systeem is dat teert op onze lichamen, energie, bloed, zweet en tranen, hoop, dromen en ambities. Het wringt je uit en laat je uitgeput achter. Hersey benadrukt dat rusten en nietsdoen een vorm van verzet en protest is. Ze organiseert ook sleep-ins en heeft een enorm gevolg opgebouwd."
Een soortgelijk iets is er in China, waar op Weibo-account (het Chinese alternatief voor Twitter) Massage Bear tips gedeeld worden om op werk de kantjes eraf te lopen. Het account heeft inmiddels miljoenen volgers. "Ga zo vaak mogelijk naar het toilet, drink twee liter water op een dag, maar doe dat in hele kleine bekertjes, zodat je telkens weer moet opstaan van je bureau om water te halen. Je zou kunnen zeggen dat het om een gebrek aan ambitie gaat, omdat mensen vanuit het idee van ambitie zo ontzettend veel opgeven."