Podcastserie over mentale gezondheid

We zijn allemaal weleens onzeker, overprikkeld of afgeleid. Maar waarom voelen we wat we voelen? En welke rol speelt ons brein daarin? Dat verkennen neurobioloog Brankele Frank en Malou Holshuijsen in de podcast 'Let’s go mental'.

Hoe komt het dat we liefdesverdriet als écht pijnlijk ervaren? Wat doet een burn-out met je brein? En waarom vinden we een ander mooi, en jezelf niet? Allemaal luisteraarsvragen die we behandelen in deze podcast.

Vanaf 7 januari is de podcast wekelijks te horen bij NPO Luister en in alle andere podcastapps. Heb jij een vraag die gaat over het brein en je mentale gezondheid? Dien ‘m dan nu in!

Over de makers

Brankele Frank

Brankele Frank behandelt vragen vanuit neurobiologisch perspectief. Zij is neurobioloog met een diepe fascinatie voor de invloed van het brein op onze mentale gezondheid. In 2015 kreeg ze zelf een burn-out, een ervaring die haar inspireerde tot het schrijven van haar boek ‘Over de kop’. Ironisch genoeg leverde het schrijven van dit boek haar een tweede burn-out op, iets waar ze met scherpe zelfspot op terugkijkt.

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen bekijkt de luisteraarsvragen vanuit sociaal-maatschappelijk perspectief: waarom voelen we wat we voelen? En welke invloed heeft onze cultuur en omgeving daarop? Malou is schrijvercolumnistpodcast- en theatermaker, en presentator. Gefascineerd door de invloed van het brein op ons gedrag, behandelt ze persoonlijke onderwerpen zoals traumaverwerking, angsten en het Indisch zwijgen. Met haar openhartige en vaak humoristische stijl maakt ze gevoelige kwesties toegankelijk en bespreekbaar.

Redactie

Eindreactie: Emma Peters
Redactie: Ineke van der Hurk & Myrthe van Munster
Montage: Myrthe van Munster
Productie: Wilma Verbeek
Geluid: Tijmen Bergman
Online: Elsie Vermeer

Lees meer

Luister ook deze podcasts